Nordea ”Gi´ et skulderklap”-prisen

nordea_logo_180x40

”Gi´ et skulderklap”-prisen

 

Nordea har fået områdets borgmestre til at hjælpe med at spotte og indstillet en lokal forening eller et lokalt initiativ til at modtage ”Gi´ et skulderklap”-prisen hvormed følger et beløb på 5.000 kr. fra Nordea Danmark-fonden.

Selve overrækkelsen fandt sted onsdag 14. november kl. 18.00 i Nordea, Algade 4, Roskilde.

Borgmesteren fortalte om sin motivering og overrakte prisen. Foreningen/initiativtageren var til stede med repræsentanter.

For Roskilde-området har vi bedt borgmestrene i Roskilde, Lejre og Greve om at indstille i alt 9 foreninger/initiativtagere. For Frederikssund-området har vi bedt borgmestrene i Frederikssund og Egedal om at indstille i alt 6 foreninger/initiativtagere. I alt blev der altså uddelt 75.000 kr.

Borgmesterens begrundelse for uddelingen af prisen til Kulturkaravanen:

Kulturkaravanen har igennem årene arrangeret et utal af koncerter med både ukendte og kendte kunstnere.

De henvender sig både til gamle og unge.

De mere end 200 medlemmer i kulturkaravanen arbejder frivilligt og lægger altid en stor engageret indsats i at finde arrangementer, der giver alle en god oplevelse.

Det lykkes altid med ofte fulde huse til følge.

071114-nordea-giv-et-skulderklap

Fra venstre fra Nordea i Hvalsø filialdirektør Bettina Villumsen, formand Gorm Skovsted og næstformand Allan Petersen fra Kulturkaravanen og kommunaldirektør Torben Gaarskær Lejre Kommune.

 

Kulturkaravanens “Tak for prisen”

 

Tak for prisen. Som det er med den slags, følger der også en opgave med, en opgave som vi kan løse ved at kunne give indbyggerne endnu flere muligheder for at komme ud og opleve live musik i den nye kommune. Vi har i Kulturkaravanen oplevet, at hvis vi bruger store etablerede kunstnere, så får vi også et større publikum til vores arrangementer. Kulturkaravanens medlemmer, sponsorer og enkeltpersoner har bidraget økonomisk til foreningens virke, og det har gjort det muligt for bestyrelsen at kvittere med indtægter, således at for hver gang der er kommet en krone ind, har bestyrelsen via indtægter kunne bidrage med 5 kroner. Det betyder så at målet er, at få de 5000 kroner til at blive til 25.000.

 

I kraft af, at vi får større indtægter får vi selvfølgelig også mere arbejde. Derfor er prisen en stor hjælp for os til at kvalitetssikre vores fremtidige arrangementer. Den er også et mentalt skulderklap til hele bestyrelsen der har arbejdet meget energisk. Enkelte har da også ligget vågne om natten med bekymringer om alt er husket og om der musikarrangementet forløber godt og om publikum nu også kommer i et stort nok antal så det bliver sjovt for alle og budgettet kommer til at holde. Det at arbejde med ildsjæle, der gerne vil være tage initiativ og har en holdning til, hvorfor og hvordan tingene skal gøres, er ofte en udfordring, når man arbejder med en meget forskelligartet bestyrelse. Her er det vigtigt, at det netop bliver forskelligheden, der er indgangen til et projekt og som bevirker at tingene er mere gennemarbejdede, da alle har deres specialer og deres egen måde at angribe tingene fra.

 

Det sociale betyder også meget. Det er baggrunden for Kulturkaravanens store Sankt Hans fest. I 2007 var der cirka 1200 gæster. Her var der også plads til de unge med Lejre Melodi Grandprix. De unge musikere fik både applaus og vejledning i, hvordan de kan fortsætte deres positive udvikling og løbebane.

 

I 2007 har Kulturkaravanen gennemført 6 arrangementer, nemlig koncerter med Kashmir Jam, Søs Fenger, irsk folkemusik med Gallywampus på Hvalsø Natten, Peter & De Andre Kopier (rekord med 271 gæster) og i lørdags med ’Everybody’s Talking’ samt Sankt Hans festen.

 

Siden den stiftende generalforsamling 24.1.1986 har Kulturkaravanen gennemgået en rivende udvikling både hvad angår de større, kendte kunstnere inden for musikbranchen, men også hvad angår medlemstallet. Bredden i musikudbuddet er stor – lige fra den blideste sangfugl over til irsk folkemusik og ballader til den virkelig rå rock. Vi kan således bryste os over at kunne tilfredsstille størstedelen af det musikelskende folks musiksmag, så mon ikke det er en væsentlig årsag til, at vi nu er oppe på 198 medlemmer (en stigning på 16 % fra i fjor) og en gentagelse af sidste års stigning i medlemsskare.

 

Hvis bare folk var bevidste om, hvor meget musikkultur de er med til at skabe for sølle 100 kr om året. I år har vi hyret kunstnere for mere end 150.000 kroner. Vi har satset på større og bedre navne som selvfølgelig også tager sig bedre betalt.

 

Tak til medlemmernes opbakning i det forløbne år. En særlig tak til Kulturkaravanens bestyrelse. Uden dens idealistiske knokleri var Hvalsø ikke nær så spændende at bo i. På den baggrund lover 2008 godt.

 

Et af Kulturkaravanens vigtigste mål er at gøre Hvalsø og resten af Lejre Kommune til et bedre sted at bo. Vi vil undgå, at vi havner som én stor soveby med Roskilde og Holbæk som centre for vores fælles kulturliv.

Vi vil gerne ha’, at kommunen skal forblive et rart og levende med et bredt tilbud for alle. Det gør vi bedst ved at tage initiativer på det kulturelle område.

 

Det er også grunden til, at vi i sin tid byggede Friluftscenen i Den smukke Gamle grusgrav. Friluftscenen står til rådighed for alle, der har noget at bidrage med. Den er gratis at bruge, og vi hjælper gerne på vej.

 

Endnu en gang tak for prisen. Den vil blive brugt til glæde for alle musikelskere i Lejre Kommune.

Skriv et svar