Sankt Hans og Lejre MGP 2007

lørdag den 23. juni 2007 i Hvalsø Gamle Grusgrav

Friluft scenen

Program:

Kl. 18.00 MGP Show med dommerne:

– Debbie Cameron

– Niels Estrup (www.livemusik.nu)

– Stefan Moulvad (leder af Hvalsø Musikskole og guitarist i Sandmen)

Salg af øl, vand, pølser m.m.

Kl. 20.00 “Tryllekunstneren Carsten Nielsen” (Roskildemester i gadeunderholdning). Underholdning for børn – og mindst lige så meget for deres forældre!

Kl 20.25 “Spor 1” underholder med stykket “Hans og Heksen”

Kl. 20.45 Båltale: Lena Holm Jensen (formand for Kultur- og Fritidsforvaltn., Lejre Kommune)

Kl. 21.00 Sankt Hans bål tændes af De Grønne Pigespejdere & FDF – Midsommervisen synges

Kl. 21.15 Livemusik med “SoulSeduction”

Kl. 23.15 Kulturkaravanen siger tak til alle og til sponsorerne

 

Lejre MGP 2007:

Følgende 3 bands har tilmeldt sig Lejre MGP 2007:

 

“The Specters”.
4 gutter på 13-14 år fra Lejre, som startede med at spille sammen i november 2005.

De spiller hver dag på Osted Friskole og musiksmagen er punk-rock/grunge.

Bandet, som er fast besluttede på at erobre punk-rock scenen, spiller egne numre såvel som Nirvana.

Har spillet i Felix i Lejre og på Osted Friskole.

Malthe Rostrup, har spillet i 6 år, spiller nu i Lejre musikskole: Lead vocals synthesizer.

Mads K. Jørgensen, har spillet 6 år i Lejre musikskole, 4 år på guitar: Vocals, guitar.

Marin B. Rasmussen, har spillet i 2 år: Bass.

Rasmus Ø Juncker, har spillet trommer i 6 år på Ramsø musikskole: Drums.

 

 

“Bambus”
fra Katedral skolen er et band, der består af 6 unge drenge,

som går på Roskilde Katedralskole. Stilen er funk/rock.

 

Bandet består af: Mads Siggaard, Andres Christensen, Sune Christensen, Rasmus Christensen, Mads Christensen og Jacob Nørgaard.

“Past Perfect”
, der har sine rødder på Kirke Saaby Skole (8. klasse), stod for musikken til musicalen “Kærlighed og skrald”, der blev skabt i samarbejde mellem Kirke Saaby Skole og musikskolen. Bandet ikke blot spillede musikken – de skrev den også. Stilen er rå og svingende rock.

Bandet består af: Niels, Birk, Emil, og Andreas.

 

Flotte præmier fra GAYA MUSIK i Holbæk:

 

1. Præmien: Gavekort kr.1000,-

2. Præmien: Gavekort kr. 500,-

3. Præmien: Gavekort kr. 500,-

 

Tillykke til “PAST PERFECT” – vinderne af Lejre MGP 2007

Resultatet af Lejre MGP 2007 blev:
1. plads til “Past Perfect”
2. plads til “The Specters”
3. plads til “Bambus”

Niels Estrups noter:

“Først og fremmest er det vigtigt for mig fortælle hvor glad det gør mig at bo i et område der har så stor fokus på unge og musik. Lejre Musikskole gør et kæmpe arbejde og er i konstant udvikling for at give de unge det bedst mulige afskub for musisk indlæring og udvikling. Dette i en ellers barsk virkelighed, med evigt beskåret tid og midler til musikundervisning. Det er utallige gange videnskabligt bevist at unge med adgang til musikundervisning faktisk opnår væsentlig bedre kompetencer i skolen, socialt, i udvikling af intelligens og i livet generelt. Hvad mere kan vi som forældre, kommune, region – ja som land ønske os af de kommende generationer. Derfor var det helt naturligt for mig at sige ja til at være dommer ved Lejre MGP hvor 3 bands havde tilmeldt sig. Lad mig slå helt fast at glæden ved at opleve de bands give den maksimalt gas, var overvældende.

Som tredie bedste band valgte vi Bambus. Et nyt band der kun har eksisteret i 2 måneder, måske nok de teknisk dygtigeste, og med et repetoire i helt egen stil. Flot, modigt og ambitiøst. Deres optræden bar præg af dyb koncentration og de nåede måske derfor ikke helt ud over scenekanten. Musikken er krævende såvel for udøver som for tilhører, men absolut en genre der har sin berettigelse. Godt gået – jeg glæder mig til høre jer næste år.

Som 2 bedste band valgt vi The Specters. Et band med et fedt drive, gode sange, godt teknisk niveau og en flot performance, som det hedder på nydansk. Bandet har den rigtige attitude, er allerede at finde på www.myspace.com og helt bestemt et band vi kommer til at høre meget mere til. Et band med lidt vokale problemer i forhold til de ellers fede sange.

Som bedste band hos alle tre dommere kom Past Perfect. Alene navnet må jo siges at være ambitiøst. Et band som forstår at tilpasse numrenes sværhedsgrad til deres eget tekniske niveau. Et band som har forstået at en simpel opbygning med et A stykke og et omkvæd krydret med et par heftige breaks, og ikke mindst gedigne guitar riffs, går rent ind. Det gør det dog kun hvis det bliver præsenteret med fuld skrue og 100% selvtillid – og det gjorde det. De nåede helt ned til bageste række.

 

Stor respekt fra dommerne til alle 3 bands, 3 vidt forskellige bands i 3 forskellige genrer.

En af de ting unge lærer af musikken er jo accepten af forskellighed og respekten for andre bands i andre genrer, og når man kan konvertere det over i ens verdenssyn er man jo nået rigtig langt. Dejligt at se de unges glæde ved musikken og bevidsthed om at den kulturelle værdi måske alligevel er større end forældrenes friværdi. Making music makes you smarter………”

 

“Tryllekunstneren Carsten Nielsen” tryller for de små og voksne. Carsten Nielsen har tidligere vundet i Roskilemesterskabet i gadeunderholdning i 2005.

Se mere på www.boernetrylleri.dk.

070623carsten-nielsen

“Sport 1” Lokal teaterforening, opfører teater med og for børn og unge. Spor 1 har de sidste stykke tid gået og øvet nede i grusgraven og er den eneste teater forening i kommunen.

 

“SoulSeduktion”

“SoulSeduction” er et festligt og farverigt orkester, der med stort overskud, attitude og nerve tager fat i de seneste 5 årtiers hotteste dansemusik. Bandet består af 6 unge, men erfarne musikere der forstår at sætte gang i enhver fest og få fyldt dansegulvet til bristepunktet!

“SoulSeduction” blev dannet i 2004, da de 6 musikere mødtes på MGK (=Musikalsk GrundKursus, et konservatorieforberedende kursus) i Køge. Genren blev fra starten defineret som soul, men har senere udviklet sig til festmusik i mere bred forstand. Ligeledes har de enkelte musikere udviklet sig siden starten i 2004, og flere er nu kommet ind på Rytmisk Musikkonservatorium.

Alle bandmedlemmer er udover “SoulSeduction” med i flere andre bands i mange forskellige genrer, hvilket giver bandet et helt særligt udtryk –alle bidrager med hver deres personlige måde at spille på, og tilsammen går det op i en højere enhed.

“SoulSeduction” har spillet til et hav af privatfester, bryllupper, diverse skole- gymnasie- og universitetsfester, og også større offentlige arrangementer og festivaler i Københavnsområdet, samt selvfølgelig Sankt Hans i Hvalsø sidste år. I år ser SoulSeduction frem til at skulle gå på scenen endnu en gang i Den Gamle Grusgrav (kl. 21.15) –vi ses til en hyggelig og festlig Sankt Hans Aften!

Bandet består af:

Stine – Vokal

Andreas Røeboe – Keys

Christian Sjølund – Guitar

Rasmus Overbye – Trompet

Sune Vang Nielsen – Bas

Jonas Dueholm – Trommer

 

Se mere på www.soulseduction.dk

Gratis adgang – alle er velkomne | Vær med fra starten kl. 18.00

Igen i år med 3 store telte – kæmpe grill til fri afbenyttelse – medbring selv borde og stole

Gratis snobrød til børnene – salg af øl, vand, pølser m.m.

 

Skriv et svar